Karamellpopcorn kan du lage i dobbel porsjon med det samme. Disse fikk bein å gå på - og er utrolig gode med sin kombinasjon av søtt og salt.
Ingredienser:
- Meierismør - 100 gram
- Mykt brunt sukker - 100 gram
- Lys sirup - 100 gram
- Natron - 0,25 ts
- Salt - 1,5 ts
- Poppet popcorn - 75 gram - tilsvarer en pose mikropopcorn
Slik gjør du det:
- Finn fram ei gryte som kan ha plass til alt popcornet.
- Smelt smør, rør inn sukker og sirup og la blandingen koke på middels varme i tre minutter uten omrøring.
- Kok blandingen tre minutter til, men nå rører du om hvert 30. sekund.
- Ta gryta av varmen og bland inn natron og salt. Rør godt.
- Tilsett ferdig poppet popcorn i gryta og bland den i karamellen. Rør forsiktig, slik at popcornene ikke knuses.
- Dekk et stekebrett med bakepapir og varm ovnen til 150 grader.
- Spre karamellpopcornen utover bakebrettet - og sett til tørking i ovnen i 10 minutter. Etter halve steketiden - fem minutter - rører du lett i blandingen - og fortsetter tørkingen.
- Avkjøl karamellpopcornen og nyt!
- Oppbevares i tett beholder, men det er en fare for at de blir myke etterhvert, så dette er ferskvare.
Karamellpopcorn: Denne julesnacksen har den gode kombinasjonen av søtt og salt – og er i tillegg lett å lage! Karamellpopcorn er en amerikansk tradisjon som har økt son popularitet også her hjemme.