- Koking/steking: 18 minutter
Vepsebol er sprø marengs fylt med nøtter og sjokolade. Du kan variere hvilke nøtter du ønsker å bruke - og i tillegg er disse kakene glutenfrie.
Ingredienser:
- Eggehviter - 2 stk
- Vaniljesukker - 2 ts
- Sukker - 125 gram
- Mørk, grovhakket sjokolade - 125 gram
- Grovhakkede mandler - 125 gram
Slik gjør du det:
- Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett gradvis vaniljesukker og sukker under omrøring. Fortsett pisking til du har en stiv og blank marengs.
- Hakk mandler og sjokolade og bland dem forsiktig inn i marengsen. Her gjelder det å blande forsiktig, slik at du ikke slår ut luften av marengsen.
- Ta marengsen over i en sprøytepose og sett små topper på stekebrett med bakepapir. Om du ikke har sprøytepose, kan du sette topper med to spiseskjeer.
- Vepsebolene skal stekes på varmluft 170 grader i 18 minutter.
- Avkjøles på rist og oppbevares i tett boks.
Nøttene kan varieres - du kan bruke hasselnøtter, peanøtter, mandler eller valnøtter i vepsebolene.
Vepsebol er sprø marengs fylt med nøtter og sjokolade. Du kan variere hvilke nøtter du ønsker å bruke. Det beste av alt er at kakene smaker nydelig, og er glutenfrie.