- Mengde: ca 50 kaker
- Tilberedningstid: 10 minutter
- Koking/steking: 0day 0 h 6 min
Tyske skiver er noe av det enkleste du kan lage til jul. Smørdeig som står i kaldt et par timer, og som skjæres i tynne skiver. Her smaksatt med mandler og perlesukker, men du kan også lage dem uten pynt.
Ingredienser:
- Meierismør, mykt - 260 gram
- Hvetemel - 300 gram
- Sukker - 75 gram
- Vaniljesukker - 4,5 ts
- Fyll (valgfritt):
- Hakkede mandler
- Perlesukker
Slik gjør du det:
- Bland de fire ingrediensene i kjøkkenmaskinen, det er en fordel at smøret er romtemperert.
- Elt deigen jevn, trill den i to pølser og legg i plastfolie. Settes kjølig et par timer - eller over natten.
- Ta deigen ut av plasten og trill deigpølsen jevn.
- Skjær tynne skiver og legg på bakepapir. Om du ønsker det, kan du pynte kakene med mandler og perlesukker.
- Stek på 200 grader i 6-8 minutter til lyse, lett gyldne kaker.
- Avkjøl og oppbevar i tett kakeboks.
Tyske skiver er noe av det enkleste du kan lage til jul. Smørdeig som står i kaldt et par timer, og som skjæres i tynne skiver. Her smaksatt med mandler og perlesukker, men du kan også lage dem uten pynt.