
Hjemmelaget troika er en enkel konfekt å lage - og kanskje enda bedre enn den du kjøper i butikken. Troika er enkelt å lage - og består av marsipan, nougat, gele og sjokolade.
Ingredienser:
- Nougat - 300 gram
- Marsipan - 250 gram
- Jordbær- eller bringebærgele - 1 pakke
- Mørk sjokolade - 200 gram
- Delfiafett - 1 ss
Slik gjør du det:
- Kle innsiden av en liten langpanne med plastfolie (ca 20x30 cm).
- Lag gele etter anvisning på pakken, men kun med halve mengden vann (2,5 dl). Her kan du velge geleen med smaken du liker best, jeg har brukt jordbærgele, men bringebærgele kan også brukes.
- Kjevle marsipanen til et jevnt lag på størrelse med langpannen - og legg marsipanen i bunnen av formen.
- Smelt nougaten på svak varme over vannbad. Ikke la den bli for varm, og spre den over marsipanen - så jevnt som mulig. Sett formen i kjøleskap til avkjøling.
- Når geleen begynner å tykne, kan du helle geleen over nougaten og setter formen tilbake i kjøleskapet. Den kan gjerne stå over natta, minst 4 timer.
- Smelt sjokoladen med litt delfiafett over vannbad. Sjokoladen skal være flytende, men ikke for varm når troikaen skal dyppes i sjokoladen (geleen kan smelte om sjokoladen er for varm).
- Løft troikaen forsiktig ut av formen, her får du hjelp av plastfolien - legg kaken på en fjøl og skjær opp biter med en skarp kniv.
- Dypp en og en bit i sjokoladen - la den renne litt fra seg - og sett den på en rist til sjokoladen stivner.
- Oppbevar troikaen i tett boks (gjerne av metall) i kjøleskapet.
Hjemmelaget troika er en enkel konfekt å lage – og kanskje enda bedre enn den du kjøper i butikken. Troika består av marsipan, nougat, gele og sjokolade.