- Mengde: 24
- Tilberedningstid: 40 minutter
- Koking/steking: 10 minutter
Toffifee med nougat og hasselnøtter er en nydelig konfekt som passer hele året, men ekstra moro å lage til jul. De er vanskelig å motstå og én er sjelden nok. Toffifee fås kjøpt i de fleste butikker, men du kan også lage dem selv med ganske få ingredienser. Følg oppskriften steg for steg for å lage hjemmelaget toffifee som kan imponere på kakefatet. Du kan bruke hjemmelaget fudge eller kjøpe ferdige karameller i oppskriften.
Ingredienser:
- Myke karameller (feks vaniljefudge) - 12 stk
- Hasselnøttkjerner - 24 stk
- Myk nougat - 50 gram
- Melkesjokolade - 50 gram
- Flaksalt - 1/4 ts
- Mørk sjokolade - 50 gram
Slik gjør du det:
Forberedelser: finn fram konfektform eller silikonform - oppskriften tilsvarer 24 stk, mens min form var til 21 stk. Brukte likevel samme mengde som oppskriften tilsvarer. Kjøpte ferdige karameller/fudge fra smågodtdisken, men du kan selvsagt bruke hjemmelagde, som jeg har en kjempegod oppskrift på her: Fudge med vanilje.
- Skjær karamellene i to, slik at det er 24 biter i alt. Legg 5-6 karamellbiter om gangen i en liten gryte og varm forsiktig opp ved lav varme til de er myke, men ikke smeltet
- Legg den myke karamellen i hvert hull i konfektformen og form den let med en skje eller finger til den danner en liten skål som når litt opp over kanten. Gjenta med resten av karamellen til formen er fylt opp
- Sku ovnen på 200 grader. Legg hasselnøttene på litt bakepapir eller i en liten ildfast form og rist dem i ovnen i ca 10 minutter. Ta ut hasselnøttene og gni av det løse skallet i et kjøkkenhåndkle. Legg en hasselnøtt ned i hver karamellskål
- Hakk nougat og melkesjokolade grovt og smelt over vannbad. Rør salt i.
- Hell den varme nougatblandingen i en liten sprøytepose og fyll over hver hasselnøtt slik at karamellskålene fylles til kanten. Sett formen i kjøleskapet i minst 1 time
- Hakk den mørke sjokoladen og smelt over vannbad. Hell smeltet sjokolade i en liten sprøytepose og lag en liten sirkel på hver toffifee. Sett formen i kjøleskap i minst to timer, til konfekten er fast og kalde - gjerne til neste dag. Vend dem ut av formen og oppbevar dem i en tett beholder i kjøleskape.t
- NYT!
kilde: Oppskriften er hentet fra KKs julemagasin
Toffifee med nougat og hasselnøtter er en nydelig konfekt som passer hele året, men ekstra moro å lage til jul. Følg oppskriften steg for steg for å lage hjemmelaget toffifee som kan imponere på kakefatet.