- Tilberedningstid: 60 minutter
- Koking/steking: 30 minutter
Suksesskake, eller nøttebunn med gul krem, kan enkelt lages glutenfri om du kutter ut hvetemelet i oppskriften. Nøttebunnen blir litt flatere uten hvetemel, men smaken er like god. Du velger selv om du lager bunnen med mandler eller hasselnøtter, og du kan også blande halvparten av hver.
Til jul er det også hyggelig å lage kaken i en annen variant, nemlig disse smakfulle suksessbombene - som du finner oppskrift på her.
Ingredienser:
- Nøttebunn:
- Eggehviter - 3 stk
- Melis - 150 gram
- Mandler eller hasselnøtter - 200 gram
- Hvetemel - 2 ss (kan sløyfes)
- Bakepulver - 1 ts
- Smørkrem:
- Melis - 150 gram
- Eggeplommer - 3 stk
- Meierismør - 100 gram
Slik gjør du det:
Nøttebunnen:
- Pisk eggehvitene stive og tilsett melis litt etter litt.
- Rør inn finhakkede mandler/hasselnøtter (alt etter hva du liker best selv), hvetemel og bakepulver. Melet kan sløyfes dersom du ønsker kaken glutenfri.
- Hell røren i smurt kakeform og stek på 180 grader i 30 minutter. Avkjøl.
Smørkremen:
Mens kaken steker, lager du ferdig fyllet - kjent som den tykke, gule smørkremen. Om du er glad i mye krem - kan du doble oppskriften på denne smørkremen.
- Pisk sammen romtemperert meierismør og egg - og tilsett siktet melis. Pisk smørkremen luftig.
- Vent til kaken er helt avkjølt før du tar smørkremen på nøttebunnen, er kaka varm vil smøret smelte.
- Nyt kaken med en gang, men den holder seg fint i kjøleskapet i noen dager. Suksesskaken kan også fint fryses ned.
Suksesskake, eller nøttebunn med gul krem, kan enkelt lages glutenfri om du kutter ut hvetemelet i oppskriften. Nydelig, smakfull kake som passer alle anledninger.
Til jul er det også hyggelig å lage kaken i en annen variant, nemlig disse smakfulle suksessbombene – som du finner oppskrift på her.