- Tilberedningstid: 60 minutter
- Koking/steking: 12 minutter
En konfektvariant av den populære suksesskaken, klassisk nøttebunn med gul smørkrem. Lag små suksessbomber - som blir en garantert suksess på kakebordet i jula.
Ingredienser:
- Mandelbunn:
- Eggehviter - 6 stk
- Sukker - 300 g
- Mandler - 450 g
- Smørkrem:
- Eggeplommer - 6 stk
- Kremfløte - 2,5 dl
- Sukker - 150 g
- Maisenna - 3 ts
- Vaniljesukker - 3 ts
- Meierismør - 200 g
- Topping:
- Kokesjokolade - 100 g
Slik gjør du det:
Mandelbunn:
- Pisk eggehviter stive, tilsett sukker litt og litt til du får en tykk marengs
- Mal mandlene fint i mandelkvern eller foodprosessor, og rør dem forsiktig inn i marengsen. Du kan også bytte mandler med hasselnøtter - eller bruke halvparten av hver.
- Ta mandelmassen over i en sprøytepose og sprøyt små kaker på bakepapirkledd stekebrett. Du velger selv størrelsen på kakene, jeg har lagt ganske store kaker og fikk 40 suksessbomber som resultat.
- Stek kakene midt i ovnen på 180 grader i ca 12 minutter. Avkjøl på rist.
Smørkrem:
- Ha eggeplommer, kremfløte, sukker og maisenna i en gryte og kok opp. Rør hele tiden mens den småkoker et par minutter.
- Ta gryta av plata og tilsett vaniljesukker og smør.
- Rør smørkremen glatt og avkjøl.
- Kremen kan med fordel stå noen timer i kjøleskap, slik at den blir enklere å sprøyte ut på mandelkakene.
Montering:
Sett to og to mandelbunner sammen med smørkrem mellom. Legg suksessbombene i fryseren ca en times tid.
Gjør klar sjokolade til dypping av kakene. Smelt kokesjokolade over vannbad - og dypp de frosne suksessbombene i den varme sjokoladen. Jeg dyppet noen kaker - og sprøytet sjokoladestriper på andre. Velg det du liker best.
Legg til tørking på et bakepapir - før du fryser dem ned igjen. Kakene oppbevares best i fryseren - og de holder seg fint fra midten av november fram til jul.
Lykke til 🙂
Suksessbomber er en konfektvariant av den populære suksesskaken, klassisk nøttebunn med gul smørkrem. Lag små suksessbomber – som blir en garantert suksess på kakebordet i jula.
De kan selvsagt også lages hele året. Ønsker du å gjøre dem mer «julete», kan du bruke rød konditorfarge på den gule kremen. Om du heller ønsker å lage en tradisjonell suksesskake, finner du oppskrift på denne her.
Bakte disse i dag. Blir ikke siste gang! Kjempegode:)
Så bra, Anne Marit, helt enig med deg 🤩
Hei Randi. Takk for julebloggen! Laget suksessbomber i dag, gleder meg til å ta de opp av fryseren nærmere jul.
Så koselig, Gunnhild, takk for at du følger bloggen min 🥰