
- Mengde: 60 - 80 kaker
- Tilberedningstid: 15 minutter
- Koking/steking: 0day 0 h 8 min
Skårne pepperkaker gir deg pepperkakesmaken - uten all jobben som ofte følger med. Gode småkaker med mandler - som er raske å lage. De trenger noen timer i kjøleskapet før steking. Vil du heller lage vanlige pepperkaker, finner du en oppskrift på dem her.
Ingredienser:
- Meierismør - 250 gram
- Lys sirup - 125 gram
- Melis - 250 gram
- Hvetemel - 400 gram
- Natron - 2 ts
- Malt nellik - 2 ts
- Kanel - 1 ts
- Finhakkede mandler - 50 gram
- Kaldt vann - 3 ss
Slik gjør du det:
- Kok opp smør, sirup og melis i ei gryte, rør til smøret er smeltet. Avkjøl litt og hell i kjøkkenmaskin (kan fint også lages for hånd om du ikke har maskin).
- Tilsett alle de tørre ingrediensene og vannet i smørblandingen - og rør deigen godt sammen.
- Del deigen i to og form to litt tykke pølser. Pakk dem i plastfolie og legg dem kjølig noen timer.
- Skjær deigen i tynne skiver og legg dem på bakepapir.
- Stek kakene midt i ovnen i 8 - 10 minutter på 190 grader, til de er lett gyldne.
- Avkjøl kakene på rist og oppbevar dem i tett boks.
Skårne pepperkaker gir deg pepperkakesmaken – uten all jobben som ofte følger med. Gode småkaker med mandler – som er raske å lage. De trenger noen timer i kjøleskapet før steking.