Denne oppskriften er hentet fra boka "Nigellas fristelser" - og selv har hun hentet den fra en amerikansk kokebok. Jeg kan garantere at denne saftige og gode sjokoladekaka får bein å gå på...
Ingredienser:
- Sjokoladekaka:
- Hvetemel - 400 gram
- Brunt sukker - 350 gram
- Kakaopulver - 50 gram
- Bakepulver - 2 ts
- Natron - 1 ts
- Salt - 0,5 ts
- Egg - 3 stk
- Rømme - 1,5 dl
- Vaniljeekstrakt - 1 ss
- Meierismør - 175 gram
- Maisolje - 1,25 dl
- Kaldt vann - 3 dl
- Glasuren:
- Mørk sjokolade - 175 gram
- Meierismør - 250 gram
- Melis - 275 gram
- Vaniljeekstrakt - 1 ss
- Espresso (valgfritt) - 2 ts
Slik gjør du det:
Forberedelser: Sett smør og egg ut i god tid, slik at de oppnår romtemperatur før du skal lage kaka. Sett stekeovnen på 180 grader og pensle bunnen av to ca 20 cm springformer og kle dem med bakepapir.
Kakebunnen:
- Bland mel, sukker, kakao, bakepulver, natron og salt i en bolle
- Pisk sammen egg, rømme og vaniljeekstrakt i en annen bolle
- Smelt smør og pisk avkjølt smør sammen med maisolje, og tilsett deretter vannet. Bruk en stor bolle til dette, da de øvrige ingrediensene skal blandes med dette.
- Tilsett de tørre ingrediensene i smørvannet - og bland sammen på lav hastighet.
- Tilsett eggeblandingen og kjør videre til alt er godt blandet.
- Hell røren i de to smurte formene.
- Stekes i 50 - 55 minutter på 180 grader. Sett til avkjøling på en rist i 15 minutter, og hvelv dem deretter på risten der de så kan avkjøles helt.
Glasur:
- Smelt sjokoladen i vannbad og la den avkjøles litt.
- Visp romtemperert smør i en bolle til det er mykt og kremet, tilsett deretter siktet melis og pisk videre til blandingen er lett og luftig.
- Tilsett forsiktig vanilje, sjokolade og eventuelt litt kald espresso og miks godt til glasuren er blank og glatt.
Sette sammen kaken:
- Sett de to kakene sammen - legg en firedel av glasuren mellom lagene.
- Fordel resten av glasuren på topp og sider av kaken. Bruk gjerne en palettkniv til dette.
- Kaken kan oppbevares i kjøleskap i flere dager - og egner seg også for frysing - dersom det er noe igjen 🙂
Oppskriften på denne sjokoladekaka har jeg hentet fra boka «Nigellas fristelser» – og selv har hun hentet den fra en amerikansk kokebok. Jeg kan garantere at denne saftige og gode sjokoladekaka får bein å gå på…