Sjokolade med kanelfudge er fylte sjokoladebiter med deilig fudge smaksatt med kanel. Oppskriften er hentet fra NRKs juleserie med Blomsterberg. Gir smakfulle og flotte konfekter som er perfekte vertinnegaver til jul.
Ingredienser:
- Kanelfudge
- Søtet kondensert melk - 1 boks
- Kanel - 1-2 ss
- Sjokolade
- Mørk sjokolade - ca 300 gram
Slik gjør du det:
Kanelfudge:
- Ha boksen med kondensert melk i en gryte - hell på vann slik at det dekker hele boksen. Ha på lokk og småkok i fire timer. Pass på at boksen hele tiden er under vann.
- Ta boksen opp av vann og avkjøl den. Sett den i kjøleskap i minst 3 timer, gjerne over natta.
- Åpne boksen og skrap ut det som nå har blitt karamellkrem. Rør kremen jevn og tilsett eventuelt kanel om du ønsker det. Ønsker du å kun ha karamellsmak, beholder du fudgen slik den er rett fra boksen.
- Ha fudgen i en sprøytepose og klipp hull.
Sjokolade:
- Smelt sjokoladen over vannbad, til en temperatur på ca 33 grader.
- Fyll sjokoladeformen helt med den varme sjokoladen. Bank lett slik at luftbobler forsvinner. Snu formen opp-ned over et rent bakepapir, slik at overskuddet av sjokolade renner av. Skrap godt av kantene, slik at det bare er sjokolade nede i formene. Sett den opp ned inn i kjøleskap til den stivner lett.
- Sprøyt fudgen i formene, pass på at det ikke blir for mye fyll - du må ha plass til sjokolade som dekker formene. Fyll sjokolade over, så fudgen lukkes inne.
- Skrap av toppen med overflødig sjokolade og sett formen i kjøleskap til herding, ca en times tid.
- Snu formen og bank lett slik at de slipper formen. Oppbevar sjokoladekonfekten kjølig til servering.
Sjokolade med kanelfudge er fylte sjokoladebiter med deilig fudge smaksatt med kanel. Gir smakfulle og flotte konfekter som er perfekte vertinnegaver til jul.