
- Tilberedningstid: 60 minutter
Hjemmelaget sitronfromasj er den perfekte avslutningen på et julemåltid. Syrlig, frisk og luftig. Lag sitronfromasjen dagen før den skal serveres.
Ingredienser:
- Gelatin - 5 plater
- Kokende vann - 3 ss
- Eggeplommer - 6 stk
- Eggehviter - 6 stk
- Melis - 150 gram
- Kremfløte - 3 dl
- Sitron - 2 stk
Slik gjør du det:
- Legg gelatin til bløt i kaldt vann i ca 5 minutter. Gjør klar ei lita gryte med 3 ss vann - som gelatinen skal smeltes i. Når gelatinen er bløt, klemmer du av vannet og legger den i det kokende vannet. Rør ut gelatinen - og sett gryten av platen.
- Skill eggeplomme og eggehvite på de 6 eggene du skal bruke i oppskriften.
- Vask og tørk sitronene - riv skallet (kun det ytterste gule laget, ikke inn til det hvite) og press sitronsaft.
- Pisk eggeplommer og halvparten av melisen til tykk eggedosis.
- Pisk fløte til krem - og tilsett kremfløten i eggedosisen, sammen med sitronskall og sitronsaft.
- Tilsett den oppløste gelatinen i eggedosisen - hell i en tynn stråle mens du pisker lett. Sett eggedosisen til side.
- Pisk eggehvitene luftige og tilsett resten av melisen - litt etter litt.
- Bland sammen eggedosisen og eggehviten med lett hånd - slik at du beholder luft i eggemassen.
- Hell over i en serveringsskål og sett kaldt til dagen etter. Ta gjerne på plastfolie - som du kan legge helt ned på fromasjen, så unngår du "snerk".
- Serveres som den er - eller sammen med friske bær og litt sitronmelisse.
Oppskriften er hentet fra Matprat.
Hjemmelaget sitronfromasj er den perfekte avslutningen på et julemåltid. Syrlig, frisk og luftig. Lag sitronfromasjen dagen før den skal serveres.