- Tilberedningstid: 60 minutter
- Koking/steking: 0day 0 h 8 min
Sirupsnipper hører til blant julebaksten, og er for mange et symbol på julen. Sprø og gode julekaker, som har lang holdbarhet.
Ingredienser:
- Sukker - 120 g
- Mørk sirup - 200 g
- Kremfløte - 1 dl
- Margarin - 120 g
- Eggeplommer - 2 stk
- Ingefær - 0,5 ts
- Pepper - 1 ts
- Natron - 1,5 ts
- Hvetemel - 450 - 500 g
- Skåldede mandler
Slik gjør du det:
- Kok opp sirup, sukker og fløte. Hell det over margarinen og rør til den er smeltet. Ha i eggeplomme og avkjøl blandingen til den er lunken.
- Sikt litt av melet sammen med krydder og natron. Bland det i røren. Sikt i mer mel slik at deigen blir så fast at den eltes jevn.
- Dekk til og la stå kjølig over natten.
- Kjevle deigen tynt, skjær ut snipper med bakkelsspore. Legg en halv skåldet mandel på snippene like før steking.
- Stek dem pent brune ved 180 grader i 8-10 minutter. Legg på rist til avkjøling.
Sirupsnipper hører til blant julebaksten, og er for mange et symbol på julen. Sprø og gode julekaker, som har lang holdbarhet. Disse lager jeg ofte sammen med pappa – som er en mester på å lage pene snipper.