Har du lyst til å lage en av julens beste konfektkaker? Da kan jeg anbefale denne oppskriften på Sarah Bernard.
Oppskriften gir ca 80 kjempegode konfektkaker (avhengig av hvor store bunner du lager). Jeg er glad i mye sjokoladefyll på kakene, og dobler ofte oppskriften på smørkremen. I denne oppskriften er smørkremen oppgitt i normal mengde.
Ingredienser:
- Bunn:
- Mandler - 200 gram
- Melis - 3,5 dl
- Eggehviter - 3 stk
- Smørkrem:
- Vann - 3/4 dl
- Sukker - 3/4 dl
- Eggeplommer - 3 stk
- Kakao - 2 ss
- Meierismør - 150 gram
- Glasur:
- Mørk sjokolade - 200 gram
- Delfiafett - 20 gram
Slik gjør du det:
Slik lager du bunnene:
- Mal mandlene fint og bland med siktet melis.
- Stivpisk eggehviter med en håndmikser (blir best dersom eggene er romtempererte).
- Bland mandler og melis inn i eggehvitene med lett hånd - slik at luften i eggehvitene ikke forsvinner.
- Fyll massen over på en sprøytepose og sett små kaker på bakepapir på stekebrett. Du kan også bruke teskje. Pass på å lage dem små, da kakene utvider seg under steking.
- Stekes på 175 grader i 10 - 12 minutter.
- Avkjøles på rist.
Slik lager du sjokoladekremen:
- Kok vann og sukker til det blir seigt og avkjøl.
- Pisk eggeplommene (romtemperert) - og hell avkjølt sukkerlake i eggeplommene under lett pisking.
- Rør smøret mykt - og tilsett kakao.
- Bland sammen smørmassen i eggedosisen.
- Fyll smørkremen på en sprøytepose og ta fyllet på avkjølte bunner. Du setter smørmassen på den flate siden av kakebunnene.
- Sett kakene på frysen.
Siste steg før kakene er ferdige:
- Smelt mørk sjokolade sammen med delfiafett over vannbad.
- Ta kakene opp fra frysen - og dypp dem i sjokoladen mens de fortsatt er frosne.
- Sett kakene tilbake i frysen - der de oppbevares til de er klare til servering.
Ta gjerne kakene ut av frysen omtrent 30 minutter før de skal serveres. De smelter om de står lenge framme, men så gode som disse er - vil de nok bli spist opp før den tid 🙂
Lykke til!
Har du lyst til å lage en av julens beste konfektkaker? Da kan jeg anbefale denne oppskriften på Sarah Bernard.
Oppskriften gir ca 80 kjempegode konfektkaker (avhengig av hvor store bunner du lager). Jeg er glad i mye sjokoladefyll på kakene, og dobler ofte oppskriften på smørkremen. I denne oppskriften er smørkremen oppgitt i normal mengde. Om du vil slippe arbeid med små konfektkaker, kan du sjekke ut denne gode oppskriften på Sarah Bernard i langpanne.
Kakene er oppkalt etter den franske skuespilleren Henriette-Rosine Bernardt, senere kjent som Sarah Bernardt. Det var en dansk konditor som oppkalte kaken etter henne – riktignok uten T-en i navnet.