
Sarah Bernard i langpanne er nydelige konfektkaker som er en favoritt til jul. Mange kvier seg for å lage de tradisjonsrike konfektkakene, men med denne oppskriften kan alle få til de smakfulle kakene - som lages i langpanne.
Ingredienser:
- MANDELBUNN:
- Mandler - 400 gram
- Sukker - 400 gram
- Bakepulver - 4 ts
- Eggehviter - 6 stk
- SJOKOLADEKREM:
- Meierismør - 250 gram
- Melis - 200 gram
- Eggeplommer - 6 stk
- Kakao - 2 ss
- Vaniljesukker - 2 ts
- SJOKOLADEGLASUR:
- Kokesjokolade - 200 gram
- Smør - 2 ss
Slik gjør du det:
Du starter med bunnen, som må avkjøles helt før du tilsetter smørkremen.
- Mal mandlene og bland sammen med bakepulveret.
- Visp romtempererte eggehviter stive. Tilsett sukkeret litt etter litt - og visp til tykk marengs.
- Vend inn mandlene forsiktig, slik at du ikke slår luften ut av eggemassen.
- Fordel deigen i en stor langpanne kledd med bakepapir.
- Stek bunnen midt i ovnen i 20 minutter på 175 grader. Avkjøl bunnen i langpannen helt til den er kald. Ta så forsiktig kaken over på en rist. Om du har plass til hele langpannen i frys eller kjøl kan du fortsette å la den ligge i formen. Jeg delte kakebunnen i to og la dem over i to beholdere som fint fikk plass i fryseskapet.
Sjokoladekremen skal smøres på den avkjølte kakebunnen, det er viktig å vente til den er helt kald -ellers vil smørkremen smelte. Jeg er glad i mye sjokoladekrem på kakene og har doblet oppskriften på fyllet, brukte 12 eggeplommer, men du kan fint følge oppskriften - da blir smørkremlaget noe tynnere enn på bildene. Slik lager du sjokoladekremen:
- Visp mykt meierismør sammen med melis.
- Pisk deretter inn romtempererte eggeplommer til en luftig smørkrem.
- Tilsett kakao og vaniljesukker til slutt og rør kremen glatt.
- Bre kremen over den kalde mandelbunnen. Sett kaken kjølig i noen timer. Jeg la kaken på frysen for å få den kald så raskt som mulig før sjokoladeglasuren kan smøres på.
Når kaken med mandelbunn og sjokoladekrem er helt kald, kan du lage sjokoladeglasuren.
- Smelt kokesjokoladen sammen med smøret.
- Smør sjokoladen over kaken i et tynt lag.
- Sett kaken kjølig igjen til glasuren stivner.
Kaken kan oppbevares på frysen lenge. Ved servering deles kaken opp i firkanter med en skarp kniv. Serveres helst kort tid etter de tas ut av frysen - de smaker aller best kalde.
Nyt 🙂
Mandelbunn:
Sjokoladekremen:
Om oppskriften: Sarah Bernard i langpanne er nydelige konfektkaker som er en favoritt til jul. Denne oppskriften er for konfektkake i langpanne, ønsker du heller å lage små konfektkaker – kan du se denne oppskriften.
Med Sarah Bernard i langpanne får du raskt laget konfektkaken uten mye tid til små kaker. Oppskriften varierer også noe i innhold fra originaloppskriften.