- Tilberedningstid: 60 minutter
- Koking/steking: 15 minutter
Sandkaker er en av sju slag for mange. Disse sandkakene blir lekre små kremkaker til dessert eller kaffekos om du fyller dem med vispet kremfløte og eplemos. De kan også nytes som de er - rett fra kakeboksen.
Med denne oppskriften er du nesten garantert å lykkes med sandkakene dine. Lett å lage - og kakene slipper lett fra formene om du følger oppskriften.
Du trenger ikke smøre formene. Lag deigen kvelden før du skal bake og sett den kjølig.
Ingredienser:
- Smør - 250 g
- Melis - 190 g
- Egg - 1 stk
- Malte mandler - 60 g
- Hvetemel - 375 g
Slik gjør du det:
- Rør smør og melis hvitt i kjøkkenmaskin/mikser. Tilsett egget.
- Tilsett deretter det tørre; malte mandler og siktet hvetemel.
- Sett deigen kaldt over natten, dekket av plast.
- Ta fram sandkakeformene dine, trykk deigen ut i formene – jo tynnere du trykker deigen i formene jo mer delikate blir kakene.
- Stek kakene midt i ovnen i 10-15 minutter på 180 grader
- Sett dem til avkjøling på en rist, og legg den med bunnen opp.
- Dunk lett i formen - og kakene skal lett løsne fra formen.
- Oppbevares de i tett kakeboks.
5 stjerner - basert på 2 Vurdering(er)
Sandkaker er en av de sju julekakene som regnes som klassikerne på kakefatet. Denne oppskriften gir nydelige sandkaker som løsner lett fra formene.
Elsker sandkaker!
Jeg også 🤩. Takk for at du følger bloggen min – ha ei nydelig jul 🎄
Fant denne sankakeoppskrifta di, og kan ikke få fullrost den🤩😋 Så gode og ingen sak å få de ut av formene👌 Så denne oppskriften skal følge meg jul etter jul💜 Tusen takk for flotte oppskrifter og framgangsmåte🥰
Takk for hyggelig tilbakemelding, ja – denne oppskriften har jeg brukt i mange år selv og får alltid godt resultat 🙂