- Tilberedningstid: 10 minutter
- Koking/steking: 25 minutter
Visste du at salte mandler er veldig enkelt å lage selv? Kjøp mandler i løsvekt - og lag salte mandler på 1-2-3.
Ingredienser:
Slik gjør du det:
- Kok opp vann og salt (gjerne havsalt om du har) og ha mandlene i det kokende saltvannet
- La mandlene koke i fem minutter uten lokk
- Ta gryta av varmen og legg på lokk - la mandlene trekke i 10 minutter
- Hell av vannet og legg mandlene på et stekebrett kledt med bakepapir. Spre dem litt utover slik at de ikke ligger dobbelt
- Sett brettet med mandlene inn i ovnen på 150 grader i ca 25 minutter, du ser underveis hvordan mandlene tørker med saltet. Rør gjerne i mandlene under stekingen, slik at du får salt på begge sider
- Kjøl ned mandlene etter steking
- Oppbevares i tett boks
Visste du at salte mandler er veldig enkelt å lage selv? Kjøp mandler i løsvekt – og lag salte mandler på 1-2-3.