- Tilberedningstid: 30 minutter
Det er ikke alltid jeg har tid til å lage marsipan helt fra bunnen av (skolde mandler, tørke, kverne til mandelmel osv - se oppskrift på hjemmelagd marsipan her) - og da er denne raske varianten fin. Oppskriften kan varieres i det uendelige, jeg har her brukt konjakk som smakstilsetning.
Ingredienser:
- Ferdig marsipan - 500 gram
- Mandler - 250 gram
- Konjakk - 5 ss
- Mørk sjokolade - 150 gram
- Delfiafett - 20 gram
Slik gjør du det:
-
- Kjør mandlene i en foodprosessor til de er fint malt.
- Del en ferdig rull butikkjøpt marsipan (gjerne en billig variant) i biter - og tilsett litt etter litt i mandelmelet i foodprosessoren.
- Tilsett konjakk og kjør maskinen til massen er samlet. Sett gjerne deigen litt til avkjøling i kjøleskap, det gjør den lettere å arbeide med. Du kan også lage marsipanmassen noen dager i forveien, kan oppbevares en god stund i kjøleskap dekket av plast.
- Trill marsipanen i pølser, og skjær den i mindre biter som trilles til kuler.
-
- Smelt delfiafett og mørk sjokolade over vannbad. Pass på at det ikke blir for varmt. tilsett gjerne sjokoladen litt etter litt for å bevare glansen i sjokoladen.
-
- Dypp marsipankulene i sjokolade - og sett på brett slik at overflødig sjokolade kan renne av. Om du ønsker, kan kulene trilles i nøtter.
- Avkjøl marsipankulene - og sett dem kaldt. Oppbevares i kjøleskap.
Rask marsipan. Det er ikke alltid jeg har tid til å lage marsipan helt fra bunnen av (se oppskrift på hjemmelagd marsipan her). Da er denne raske varianten fin. Oppskriften kan varieres i det uendelige, jeg har her brukt konjakk som smakstilsetning.