
- Mengde: 100 stk
- Tilberedningstid: 30 minutter
- Koking/steking: 10 minutter
Blant småkakene til jul regner mange med klassikeren peppernøtter. Sprø og smakfulle små kjeks som også egner seg godt som gave.
Ingredienser:
- Meierismør - 125 gram
- Hvetemel - 250 gram
- Egg - 1 stk
- Kaldt vann - 1 ss
- Sukker - 75 gram
- Mørk farin - 75 gram
- Hornsalt - 0,5 ts
- Kanel - 2 ts
- Malt ingefær - 1,5 ts
- Malt nellik - 0,5 ts
- Revet sitronskall - 1 ts
- Malt pepper - 0,5 ts
Slik gjør du det:
- Smuldre romtemperert smør i melet.
- Tilsett de øvrige ingrediensene og bland godt sammen.
- Sett deigen tildekket i kjøleskapet en halvtimes tid. Deigen kan gjerne stå over natten også.
- Rull deigen ut til en cm tykke pølser. Trill små kuler og trykk dem litt flate.
- Settes på bakepapirkledt stekebrett - her kan du sette dem ganske tett da de ikke flyter ut.
- Stekes nest øverst i ovnen på 180 grader i 8 - 10 minutter - til de er lysebrune.
- Avkjøles på brett og oppbevares i tett kakeboks.
Blant småkakene til jul regner mange med klassikeren peppernøtter. Sprø og smakfulle små kjeks som også egner seg godt som gave.