Oppdaget denne oppskriften på Trines matblogg. Fantastisk god konfekt om du liker sjokolade med peppermyntesmak. Perfekt også som vertinnegave eller julegave om du pakker dem pent.
Ingredienser:
- Mørk sjokolade - 400 g
- Delfiafett - 20 g
- Melis - 500 g
- Eggehvite - 1 stk (romtemperert)
- Kremfløte - 0,5 dl
- Peppermynteolje - 20 dråper
Slik gjør du det:
- Smelt 200 gram sjokolade sammen med 20 gram delfiafett over vannbad. Ha et tynt lag av sjokoladen i bunnen av formene du vil bruke. Jeg brukte både silikonformer og plastformer. Bruk gjerne en dekorpenn eller pensel til å fylle formene. Sett dem i kjøleskapet noen minutter til sjokoladen stivner.
- Bland sammen eggehvite, fløte og peppermynteolje. Tilsett siktet melis. Fyll blandingen i en sprøytepose, og fordel massen over den stivnede sjokoladen. Sett formene tilbake i kjøleskapet noen minutter til massen har stivnet noe.
- Smelt resten av sjokoladen – og hell over formene slik at all myntkremen dekkes. Sett formene tilbake i kjøleskapet i omtrent en time – så får konfekten «satt seg».
- Trykk konfekten lett ut av formene og legg dem i en tett boks. Oppbevares i kjøleskap frem til servering. Der holder den seg i 2-3 uker, men disse er så gode at de nok blir spist opp før det.
Oppdaget denne oppskriften på peppermyntekonfekt på Trines matblogg. Fantastisk god konfekt om du liker sjokolade med peppermyntesmak. Perfekt også som vertinnegave eller julegave.
Er det noe annet en kan bruke istedenfor slik delfiafett
Du kan forsøke litt matolje uten smak, for eksempel rapsolje eller soyaolje. Lykke til!