- Tilberedningstid: 20 minutter
- Koking/steking: 1h 30 min
Ingen nasjonaldag uten pavlova, men den er like god hele året. Her finner du oppskrift på den klassiske marengskaken med vaniljefyll og bær.
Ingredienser:
- Bunn:
- Eggehviter - 6 stk
- Sukker - 350 gram
- Maisenna - 1 ss
- Fyll:
- Kremfløte - 1 boks/3 dl
- Vaniljekrem (ferdig Piano vaniljekrem) - 1 boks
- Bær (jordbær, blåbær, bringebær mm) - 500 gram
Slik gjør du det:
Slik lager du marengsbunnen (som gjerne kan lages dagen i forveien).
- Bruk egg som har stått i romtemperatur noen timer, skill eggene og bruk eggehvitene. Pisk eggehviter sammen med litt salt i en helt ren bakebolle.
- Tilsett sukkeret litt etter litt mens eggehvitene piskes.
- Tilsett maisenna og rør videre til du får en stiv og glatt marengs.
- Smør marengsen utover et bakepapir - enten i kakeform eller på stekebrettet. Lag formen du ønsker å ha på kaken.
- Stek marengsen midt i ovnen på 125 grader i 1,5 timer. Avkjøl på rist, eller skru av ovnen og la den stå i kald ovn over natta om du lager bunnen dagen før. Pavlovaen er klart til å fylles når den er avkjølt, jeg anbefaler å tilsette fyllet like før servering, slik at marengsen ikke blir for myk.
Fyll:
- Pisk kremfløte sammen med litt sukker.
- Tilsett ferdig vaniljekrem i kremfløten og rør den lett sammen. Du kan selvsagt bruke vaniljekrem du lager fra bunnen, men den ferdige vaniljekremen til kaker fra Piano passer perfekt til denne kaka.
- Legg på vaniljekremen på marengsbunnen og topp med friske bær etter eget ønske.
Anbefaler at du tilsetter kremen like før servering, om marengsbunnen står lenge ferdig fylt, kan bunnen bli veldig myk.
God fornøyelse!
Ingen nasjonaldag uten pavlova, men den er like god hele året. Her finner du oppskrift på den klassiske marengskaken med vaniljefyll og bær.