- Tilberedningstid: 60 minutter
Ostekake er populært - og smaken kan varieres ut fra hvilken kremost du bruker i kaka. I denne varianten bruker jeg kremost med smak av mandarin og ananas, samt sitrongele. Dette kan uten problemer byttes ut med tilsvarende mengde av kremost naturell eller andre smaker.
Ingredienser:
- Kjeksbunn:
- Havrekjeks - 250 gram
- Meierismør - 100 gram
- Ostekrem:
- Kremost mandarin/ananas - 250 gram
- Lettrømme - 3 dl
- Vaniljesukker - 1 ts
- Melis - 110 gram
- Kremfløte - 3 dl
- Sitrongele - 1 pakke, blandes i halv mengde vann
- Vann - 2,5 dl
Slik gjør du det:
Kjeksbunnen:
- Knus havrekjeks (jeg bruker Bixit) i en pose, så unngår du smuler over hele kjøkkenet.
- Smelt meierismør og bland sammen de to ingrediensene i gryta.
- Kle en form med bakepapir og smør ut kjeksmassen i et tynt lag.
- Sett kaldt mens du fortsetter med ostekremen.
Ostekremen:
Denne kremen består av tre deler - som tilberedes hver for seg før du blander dem sammen helt til slutt. Husk å ta ut kremosten av kjøleskapet i god tid, slik at den blir myk når du rører den sammen med rømmen. Om osten er for kald, blir det fort klumper i ostekremen.
- Kok opp 2,5 dl vann og rør inn pulveret av sitrongeleen. Du skal bruke halv mengde av vannet som anbefales på gelepakken. Sett geleen til avkjøling, den skal bare bli kald - ikke stivne. Om den stivner, varmer du den opp på nytt.
- Ha romtemperert kremost i en kjøkkenmaskin og pisk kremen luftig mens du tilsetter rømme.
- Når de to ingrediensene er godt blandet, tilsettes siktet melis og vaniljesukker. Rør lett sammen og sett ostekremen til side.
- Pisk kremfløten stiv.
- Bland kremfløten inn i ostemassen. Når geleen er avkjølt, helles den med tynn stråle inn i ostekremen under omrøring. Er geleen for varm når du heller den i, vil ostekremen bli veldig tynn.
Ta kakeformen ut av kjøleskap og hell ostemassen over kjeksbunnen. Sett kaken kaldt i 4 - 6 timer. Om du ønsker, kan du bruke kaken slik den er nå, eller tilsette et tynt lag gele på toppen.
Gele til toppen av kaka:
- Kok opp 5 dl vann og rør ut gelepulveret.
- Avkjøl geleen - og hell den over kaka som har stått kaldt i formen i noen timer. Sett til avkjøling igjen, slik at geleen kan stivne. Husk at det er en fordel å la kaka stå i samme form under hele prosessen, dersom du skjærer den løs av formen før geleen skal helles over toppen, kan du risikere at geleen flyter utover og nedover kanten på kaka.
5 stjerner - basert på 1 Vurdering(er)
Denne ostekaka smaker nydelig – og du kan variere smaken ut fra hvilken kremost og gele du bruker i oppskriften. I denne varianten bruker jeg kremost med smak av mandarin og ananas, samt sitrongele. Dette kan uten problemer byttes ut med tilsvarende mengde av kremost naturell eller andre smaker.
Hei, dette var en fin blogg! Fant den idag på jakt etter småkaker til jul. Alt er utrolig oversiktlig og enkelt og godt beskrevet. Kommer til å benytte meg av flere oppskrifter her, – tusen takk! Hilsen Randi
Hei Randi,
Takk for veldig hyggelig tilbakemelding – glad for at du fant fram til bloggen min 🙂 Kos deg med juleforberedelser og baking! Hilsen Randi