Du kan likegodt doble denne oppskriften med det samme, for disse kakene var knallgode og fikk bein å gå på. Glutenfrie er de også. Nøttetopper kan lages av de nøttene du selv ønsker, her har jeg brukt hasselnøtter.
Ingredienser:
- Hasselnøtter - 200 gram
- Sukker - 1,5 dl
- Kransekakemasse (Odense) - 150 gram
- Eggehviter - 4 stk
- Mørk sjokolade - 100 gram
- Hasselnøtter - En på hver kake
Slik gjør du det:
- Mal hasselnøtter i mandelkvern eller blender.
- Tilsett sukker.
- Riv den ferdige kransekakemassen fint med et rivjern (jeg bruker Odense kransekakemasse) og bland godt.
- Rør i en eggehvite om gangen. Avhengig av hvor store egg du bruker, kan det holde med 3 eggehviter. Prøv deg litt fram, men deigen må ikke bli for bløt.
- Hell massen over på sprøytepose og sett i små topper på bakepapir. Om du ikke har sprøytepose kan du bruke spiseskjeer for å lage topper.
- Pynt med en hasselnøtt på hver kake.
- Stek midt i ovnen på 225 grader i ca 10 minutter (de skal stekes gyldne).
- Avkjøl kakene på rist og la dem stå og tørke noen timer.
- Hakk og smelt sjokoladen. Dypp kakebunnen i smeltet sjokolade og sett på brett til de stivner.
- Oppbevares i tett kakeboks.
Du kan likegodt doble denne oppskriften med det samme, for disse kakene var knallgode og fikk bein å gå på. Glutenfrie er de også. Nøttetopper kan lages av de nøttene du selv ønsker, her har jeg brukt hasselnøtter.