
- Mengde: 8 stk
- Tilberedningstid: 10 minutter
- Koking/steking: 12 minutter
Hjemmelagde medisterkaker er nydelig tilbehør til ribbe - eller et godt måltid i seg selv. Denne oppskriften tar utgangspunkt i fersk medisterdeig, men det kan også brukes medisterfarse.
Ingredienser:
- Medisterdeig - 500 gram
- Egg - 1 stk
- Potetmel - 2 ss
- Malt pepper - 0,5 ts
- Malt muskat - 0,5 ts
- Malt ingefær - 0,25 ts
- Salt - 2 ts
- Melk - 1,5 dl
Slik gjør du det:
- Pass på at ingrediensene har samme temperatur, jeg lar medisterdeig, egg og melk være kjøleskapskalde.
- Bland alle ingrediensene - bortsett fra melken - i en kjøkkenmaskin/food prosessor.
- Spe ut deigen med kald melk og kjør deigen i maskinen til du får en fast, seig deig.
- Ha godt med smør i stekepanna - og form kaker til steking. Jeg bruker isskje slik at alle medisterkakene får omtrent samme størrelse.
- Stek kakene i mye smør på middels høy varme, la dem steke omtrent 6 minutter på hver side til de har fått en sprø og gylden overflate.
- Medisterkaker kan serveres sammen med poteter og rødkål, eller som tilbehør til ribbe. De kan gjerne fryses, så du kan lage disse i god tid før jul.
4 stjerner - basert på 1 Vurdering(er)
Hjemmelagde medisterkaker er nydelig tilbehør til ribbe – eller et godt måltid i seg selv. Denne oppskriften tar utgangspunkt i fersk medisterdeig, men det kan også brukes medisterfarse.
Kan jeg komme med et forslag ?
Mye bedre om kakene stekes i ribbefett.
Det bør være tilgjengelig i butikken akkurat nå.
Jeg vil også anbefale å bruke H-melk.
Smart, det har jeg sett på en gammel Espelid-episode også, så det vil jeg forsøke. Takk for tipset, Petter!