- Mengde: 16
- Tilberedningstid: 30 minutter
- Koking/steking: 10 - 15 minutter
Mandelhorn er en av favorittene mine som jeg vanligvis kjøper på bakeri. Nå har jeg funnet oppskrift på de myke konfektkakene - og de hjemmelagde er faktisk enda bedre enn de jeg kjøper hos bakeren. Glutenfrie er de også. Oppskriften har jeg funnet hos Det søte liv.
Ingredienser:
- Marsipan - 250 gram
- Mandelmel - 2 dl
- Melis - 2 dl
- Eggehvite - 1 stk
- Sitronsaft - 1 ts
- Pynt:
- Eggehvite - 1 stk
- Mandelflak - 2 dl
- Kokesjokolade - 100 gram
Slik gjør du det:
- Riv marsipanen med et rivjern
- Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør det sammen til en bløt deig
- Pakk deigen inn i plast og legg i kjøleskapet en halvtimes tid
- Del deretter deigen i jevne deler etter størrelsen du ønsker på mandelhornene, jeg delte deigen i 16 emner
- Ha eggehvite i en skål - og mandelflak i en annen - klar til dypping
- Form hver deigbit til horn - pensle dem med eggehvite og press dem ned i mandelflakene
- Legg kakene på stekeplater dekket med bakepapir
- Stek dem midt i ovnen på 175 grader i 10 - 15 minutter. Følg med på fargen på mandelhornene under stekingen, slik at de ikke blir for mørke. Avkjøl kakene - de må være helt kalde før du går videre med pyntingen.
- Dypp avkjølte mandelhorn i smeltet sjokolade - se bilder - og sett dem til kjøling til sjokoladen har stivnet
- Oppbevar mandelhornene kjøling, jeg legger dem på frysen og tar dem opp når jeg får gjester - de tiner raskt.
Tips:
Lag gjerne dobbel porsjon med det samme - for disse fikk bein å gå på hjemme hos oss :). Bruk ekte marsipan med høy andel mandler i massen, det får du igjen på smaken. God fornøyelse!
Mandelhorn er en av favorittene mine som jeg vanligvis kjøper på bakeri. Nå har jeg funnet oppskrift på de myke marsipankakene – og de hjemmelagde er fantastisk gode. Lag likegodt dobbel oppskrift med en gang, for disse fikk bein å gå på hjemme hos meg.