Denne oppskriften har jeg tatt med meg helt siden dagene på skolekjøkkenet på begynnelsen av 90-tallet. En klassiker som hører hjemme blant julens mange kakeslag.
Ingredienser:
- Meierismør - 250 gram
- Sukker - 3 dl
- Egg - 2 stk
- Bakepulver - 2 ts
- Hvetemel - 4,5 dl
- Mandler - 100 gram
- Kokesjokolade - 100 gram
Slik gjør du det:
- Rør romtemperert sukker og smør hvitt.
- Tilsett egg og pisk det lett sammen.
- Sikt hvetemel og bakepulveret i deigen.
- Hakk mandler og sjokolade i små biter og tilsett i deigen.
- Rør sammen massen - og bruk to spiseskjeer på å sette mågelortene som små topper på smurt bakebrett. Kakene flyter litt ut under steking, så sett dem med litt avstand.
- Stekes i 10 minutter på 180 grader.
- Avkjøl. Legges i tett kakeboks når de er helt avkjølt.
Mågelort: Denne oppskriften har jeg tatt med meg helt siden dagene på skolekjøkkenet på begynnelsen av 90-tallet. En klassiker for meg som hører hjemme blant julens mange kakeslag.