Juleblogg.no – inspirasjon til julebaksten

  • Julekaker
  • Julekonfekt
  • Julebakst
  • Glutenfrie julekaker
  • Julemat
  • Runde kaker
  • Søk i oppskrifter

Lun eplekake

Lun eplekake
Lun eplekake
Skriv ut

Av Randi Røinaas 1. januar 2019

Eplekake av norske høstepler er noe av det beste jeg kan tenke meg. Sammen med litt vaniljeis eller pisket krem pynter denne opp ethvert kakebord. Jeg bruker samme oppskrift til sommerens rabarbrakaker - da bytter jeg bare ut eplene med rabarbrabiter.

Ingredienser:

  • Hvetemel - 150 gram
  • Sukker - 150 gram
  • Meierismør - 150 gram
  • Bakepulver - 1 ts
  • Egg - 2 stk
  • Epler - 3 stk
  • Perlesukker - 2 ss
  • Kanel - 1 ss
  • Hakkede mandler - 2 ss

Slik gjør du det:

  1. Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. Gjør klar en springform på 24 cm, dekk bunnen med bakepapir eller smør bunnen av formen godt med litt smør og mel.
  3. Bland mel, sukker og bakepulver i en bolle.
  4. Del smøret i terninger som du smuldrer i det tørre.
  5. Pisk eggene inn i røra.
  6. Hell deigen i kakeformen.
  7. Rens og skrell eplene og del i store båter, stikk eplene ned i deigen - lag gjerne mønster.
  8. Dryss perlesukker, mandler og kanel over kaken.
  9. Stekes i nedre del av ovnen i ca 40 minutter.
  10. Avkjøl kaken noen minutter før den tas ut av formen.
  11. Kaka serveres lun - den er god som den er, men kan også serveres med vaniljeis eller pisket krem. Nyt 🙂
Allergener

Allergener

Egg, Gluten, Hvete, Nøtter

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Av Randi RøinaasMed 0 kommentarer 1. januar 201919. januar 2019

Post navigation

← Sarah Bernard
Kanel i svingane →

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

FØLG MEG PÅ FACEBOOK

FØLG MEG PÅ FACEBOOK

MEST LESTE OPPSKRIFTER

Kling fra Telemark

ABONNER VIA E-POST

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på juleblogg.no og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Om juleblogg.no

November og desember er mine favorittmåneder i året. Når høstmørket senker seg, starter jeg forberedelsene til jula. Siden jeg var 10 år gammel har jeg bakt minst 20 slag til jul, og jeg finner stor inspirasjon i gamle juleepisoder av NRKs Fjernsynskjøkkenet.

På denne julebloggen vil jeg dele mine favorittoppskrifter på julekaker, julekonfekt og julemat. Håper du kan finne inspirasjon til dine egne juleforberedelser.

/Randi Røinaas Lomeland

Stikkordsky

bakst berlinerkranser berlinerstenger brente mandler brød cookies espressokuler finske pinner gjærbakst glutenfri glutenfrie julekaker glutenfri julebakst grytebrød gullbrød hjemmebakst hjemmelagde cookies hjemmelagd marsipan hvit sjokolade jul julebakst julekake julekaker julekonfekt julemarsipan julesnacks kakemenn karamell kokosmakroner konfekt lakris mandler marsipan melkekake mozartkuler riskake rissjokolade rundstykker sandkaker sarah bernard sjokolade sjokoladekjeks sjokoladetopper tradisjon tyske skiver vaniljekranser
Kontakt meg Randi Røinaas randilo@hotmail.com

SE PERSONVERNERKLÆRING

© Utviklet av Para AS. Theme by Purethemes.net