- Mengde: 2-3 brett
- Tilberedningstid: 30 minutter
- Koking/steking: 45 minutter
Lakrismarengs er fantastisk godt - og disse er også skikkelig seige inni. Du kan selvsagt lage marengsen også uten lakris, men om du er glad i lakris - er disse noe for deg
Ingredienser:
- Sukker - 400 gram
- Eggehviter - 200 gram
- Lakrispulver - 1 - 2 ss
Slik gjør du det:
- For å lage marengs, bør du ha en helt ren bolle og visp som er fri for fettrester. Bruk sitronsaft på litt kjøkkenpapir og vask lett over.
- Eggehviten må være helt uten eggeplomme. Oppskriften oppgir 200 gram eggehvite - da ulik størrelse på eggene gir ulik mengde eggehvite. Hos meg brukte jeg hviten i 5 store egg for å få 200 gram.
- Hell sukkeret på et bakebrett kledd med bakepapir - og sett det i ovnen på 200 grader i maks 7 minutter - følg med på tiden :).
- Mens sukkeret står i ovnen, hell eggehviter i mikseren og start visping på medium hastighet.
- Når det er noen sekunder igjen av tiden på sukkeret i ovnen, setter du mikseren på høyeste hastighet.
- Ta ut sukkeret ut av ovnen - og skru ned ovnen til 100 grader.
- Tilsett sukkeret litt etter litt i eggehviter mens mikseren kjører - det er viktig at du bare tilsetter litt sukker av gangen, jeg tilsatte 1 spiseskje av gangen.
- Visp til du har en glatt, skinnende marengs.
- Tilsett 1 - 2 ss lakrispulver, avhengig av hvor sterk smak du ønsker på marengsen, og evt noen frø fra vaniljestang, og miks videre i ett minutt til.
- Ha marengsen over i en sprøytepose - og lag roser på bakebrett med bakepair.
- Stek marengsen på 100 grader i 45 minutter. Jeg brukte varmluft og stekte begge brettene samtidig.
- Avkjøles før de oppbevares i tett boks i romtemperatur.
Allergener
Lakrismarengs er fantastisk godt – og disse er også skikkelig seige inni. Du kan selvsagt lage marengsen også uten lakris, men om du er glad i lakris – er disse noe for deg.
Oppskriften er hentet fra Passion for baking.