- Mengde: Ca 40
- Tilberedningstid: 30 minutter
- Koking/steking: 0day 0 h 8 min
- Porsjon: avhengig av størrelse, Ca 40 cookies
Bitt av lakrisbasillen? Da bør du prøve ut denne oppskriften, cookies med lakris og sjokolade. Du kan gjerne doble deigen med det samme, for disse får bein å gå på.
Du finner også andre oppskrifter på cookies på bloggen min, sjekk mågelort, kanelcookies, kanelkjeks, cookies og ingefærcookies.
Ingredienser:
- Romtemperert meierismør - 150 gram
- Sukker - 250 gram
- Brunt sukker - 75 gram
- Egg - 2 stk
- Maldonsalt - 1 ts
- Hvetemel - 300 gram
- Lakrispulver - 6 ts
- Sjokolade (hvit eller mørk) - 120 gram
- Grovhakkede mandler - 75 gram
Slik gjør du det:
- Bland romtemperert meierismør sammen med sukkeret og pisk til det blir luftig.
- Tilsett to lett sammenpiskede egg og rør videre.
- Tilsett hvetemelet - og rør deigen lett sammen.
- Deretter tilsetter du lakrispulver, maldonsalt, hakkede mandler og hvit sjokolade. Rør lett sammen.
- Sett ovnen på 180 grader.
- Dekk et stekebrett med bakepapir, og sett små kaker med skje. Disse flyter litt ut, så sett dem med litt avstand på brettet.
- Stek kakene i 8 - 10 minutter.
- Avkjøl på rist. Oppbevares i tett kakeboks.
Lakris-cookies er cookies med lakris, sjokolade og mandler. Du kan gjerne doble deigen med det samme, for disse får bein å gå på.