Denne deigen gir tynne krumkaker som krever litt øvelse første gang du steker dem. Men resultatet blir sprø krumkaker som er så tynne at du nesten kan se gjennom dem.
Ingredienser:
- Egg - 2 stk
- Sukker - 1,5 dl
- Smeltet, avkjølt meierismør - 1,5 dl
- Hvetemel - 1,5 dl
- Potetmel - 1,5 dl
- Kaldt vann - 1,5 dl
Slik gjør du det:
- Smelt smøret og sett det til avkjøling.
- Visp eggedosis av egg og sukker.
- Tilsett avkjølt smør i eggedosisen under visping.
- Tilsett siktet hvetemel og potetmel og rør dette forsiktig inn i eggedosisen.
- Tilsett kaldt vann og rør dette lett inn.
- Sett røren kaldt i kjøleskap et par timer, eller gjerne over natta.
- Gjør klart krumkakejern og ha utstyret til å rulle krumkakene ferdig før du starter stekingen.
- Tilsett litt røre midt i varmt krumkakejern og trykk jernet godt ned. Stekes lett gyldne.
- Bruk krumkakepinne til å rulle kakene rett fra jernet dersom du ønsker kaker i kremmerhus-form. Dersom du ønsker kakene formet som små skåler, kan du velte krumkaken over et glass - og bruke et annet litt større glass til å presse kakene over.
- Sett kakene til avkjøling. De må bli helt kalde før de legges i tett boks for oppbevaring.
- Kakene serveres gjerne sammen med multekrem eller annet valgfritt kremfyll.
Denne deigen gir tynne krumkaker som krever litt øvelse første gang du steker dem. Men resultatet blir sprø krumkaker som er så tynne at du nesten kan se gjennom dem.