Juleblogg.no – inspirasjon til julebaksten

  • Julekaker
  • Julekonfekt
  • Julebakst
  • Glutenfrie julekaker
  • Julemat
  • Runde kaker
  • Søk i oppskrifter

Kransekake-stenger

Kransekake-stenger
Kransekake-stenger
  • Tilberedningstid: 30 minutter
  • Koking/steking: 6 - 7 minutter
Skriv ut

Av Randi Røinaas 2. desember 2017

Kransekake hører til blant julekakene. De kan være litt vrine å få til, pass på at deigen ikke blir for bløt - da flyter kakene ut. Det kan være lurt å prøvesteke noen kaker - og om de flyter ut tilsetter du mer malte mandler i deigen.

Ingredienser:

  • Mandler - 500 gram
  • Melis - 500 gram
  • Eggehviter - 3-4 stk
  • Mørk sjokolade - 100 gram
  • Kaffe - 1 ss

Slik gjør du det:

  1. Mal mandlene i en hurtigmikser
  2. Bland inn siktet melis og tilsett en eggehvite av gangen. Oppskriften sa 4 eggehviter, men det holdt med 3 eggehviter for å få fast deig.
  3. Trill deigen til fingertykke pølser og kutt den i 5 cm lange biter.
  4. Det kan være lurt å prøvesteke et par biter for å teste om deigen er fast nok. Om deigen flyter ut under steking, kan du tilsette mer malte mandler i deigen.
  5. Stekes i 6 - 7 minutter midt i ovnen på 200 grader.
  6. Avkjøl på rist.
  7. Smelt sjokoladen i kaffe over svak varme og dypp endene i sjokoladeglasuren.
  8. Oppbevares i tett boks, men kan også fryses.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Allergener

Allergener

Egg, Nøtter

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Av Randi RøinaasMed 0 kommentarer 2. desember 20172. desember 2017

Post navigation

← Pepperkaker
Nøttetopper →

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

FØLG MEG PÅ FACEBOOK

FØLG MEG PÅ FACEBOOK

MEST LESTE OPPSKRIFTER

Kling fra Telemark

ABONNER VIA E-POST

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på juleblogg.no og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Om juleblogg.no

November og desember er mine favorittmåneder i året. Når høstmørket senker seg, starter jeg forberedelsene til jula. Siden jeg var 10 år gammel har jeg bakt minst 20 slag til jul, og jeg finner stor inspirasjon i gamle juleepisoder av NRKs Fjernsynskjøkkenet.

På denne julebloggen vil jeg dele mine favorittoppskrifter på julekaker, julekonfekt og julemat. Håper du kan finne inspirasjon til dine egne juleforberedelser.

/Randi Røinaas Lomeland

Stikkordsky

bakst berlinerkranser berlinerstenger brente mandler brød cookies espressokuler finske pinner gjærbakst glutenfri glutenfrie julekaker glutenfri julebakst grytebrød gullbrød hjemmebakst hjemmelagde cookies hjemmelagd marsipan hvit sjokolade jul julebakst julekake julekaker julekonfekt julemarsipan julesnacks kakemenn karamell kokosmakroner konfekt lakris mandler marsipan melkekake mozartkuler riskake rissjokolade rundstykker sandkaker sarah bernard sjokolade sjokoladekjeks sjokoladetopper tradisjon tyske skiver vaniljekranser
Kontakt meg Randi Røinaas randilo@hotmail.com

SE PERSONVERNERKLÆRING

© Utviklet av Para AS. Theme by Purethemes.net