- Tilberedningstid: 30 minutter
- Koking/steking: 0day 0 h 6 min
Kransekake hører til blant julekakene. De kan være litt vrine å få til, pass på at deigen ikke blir for bløt - da flyter kakene ut. Det kan være lurt å prøvesteke noen kaker - og om de flyter ut tilsetter du mer malte mandler i deigen.
Ingredienser:
- Mandler - 500 gram
- Melis - 500 gram
- Eggehviter - 3-4 stk
Slik gjør du det:
- Mal mandlene i en hurtigmikser
- Bland inn siktet melis og tilsett en eggehvite av gangen. Oppskriften sa 4 eggehviter, men det holdt med 3 eggehviter for å få fast deig.
- Trill deigen til fingertykke pølser og kutt den i 5 cm lange biter.
- Det kan være lurt å prøvesteke et par biter for å teste om deigen er fast nok. Om deigen flyter ut under steking, kan du tilsette mer malte mandler i deigen.
- Stekes i 6 - 7 minutter midt i ovnen på 200 grader.
- Avkjøl på rist
- Om du ønsker det, kan du dekorere med melisglasur. Her har jeg blandet 1 eggehvite, 0,5 ts sitronsaft og 4 dl melis til melisdekor
- Oppbevares i tett boks, men kan også fryses.
Kransekakestenger hører til blant julekakene, og er det perfekte følget til iskrem. De kan være litt vrine å få til, pass på at deigen ikke blir for bløt – da flyter kakene ut. Det kan være lurt å prøvesteke noen kaker – og om de flyter ut tilsetter du mer malte mandler i deigen.