- Mengde: 30-35 kokosmakroner
- Tilberedningstid: 30 minutter
- Koking/steking: 12 minutter
En oppskrift med fire ingredienser - som blandes i en gryte og gir nydelige kokosmakroner som resultat, appellerer til en travel hobbybaker. Kokosmakronene er glutenfrie.
Ingredienser:
- Eggehviter - 150 gram (ca 5 egg avhengig av størrelse)
- Kokosmasse - 250 gram
- Sukker - 250 gram
- Potetmel - 1 ss (kan sløyfes)
Slik gjør du det:
- Bland alle ingrediensene - bortsett fra potetmelet - i en gryte. Rør sammen og varm opp under omrøring. Massen skal ikke koke, men bli seig som en grøt.
- Ta gryta av varmen og rør i potetmel. Potetmelet kan også sløyfes om du ønsker det.
- Hell den lunkne massen i en sprøytepose og sett topper på bakepapir. Du kan også velge å bruke to skjeer til å lage toppene.
- Stek kokosmakronene midt i ovnen på 180 grader i 12 minutter
- Avkjøl kakene litt på stekebrettet før du løfter dem over på en rist. Når kakene er helt avkjølt kan de legges i en tett kakeboks, gjerne med et lag bakepapir mellom lagene. Kokosmakronene kan også fryses.
- Advarsel: Disse kokosmakronene er så gode at du likegodt kan doble oppskriften med det samme 🙂
Om oppskriften: Denne oppskriften gir 30 – 35 seige, luftige og gode kokosmakroner. Og det beste av alt – den lages på 1-2-3 🙂 Jeg har også lagt ut en annen oppskrift på kokosmakroner som du kan se her.
Disse ble kjempegode, Randi! Takk for oppskrift. Skal prøve kakemann-oppskriften i morgen. Klem fra gammel nabo 🙂
Så koselig, Marianne 😊. Gøy at du tester oppskriftene – ha ei nydelig førjulstid og god klem tilbake