- Tilberedningstid: 15 minutter
En sikker vinner blant barna - og et godt alternativ om du vil ha en pause fra småkaker i juledagene. Enkel kake for under hundrelappen - som alle kan få til! Den er også et godt alternativ for deg med glutenallergi.
Ingredienser:
- Sukker - 5 dl
- Vann - 2 dl
- Gelatin - 8 plater
- Kokos
- Kokesjokolade - 100 gram
- Delfiafett - 20 gram
Slik gjør du det:
- Legg 8 plater gelatin i en skål med kaldt vann. Her skal de ligge og bli myke i ca 10 minutter
- Kok opp sukker og vann til sukkerlake, pass på at det ikke koker over
- Klem vannet ut av gelatinen - og rør inn den myke gelatinen i varm sukkerlake
- Når gelatinen er rørt ut - heller du den varme sukkerlaken i kjøkkenmaskinen
- Kjør kjøkkenmaskinen på lav hastighet i ett minutt, før du setter den på full hastighet i 8 - 10 minutter.
- Mens maskinen kjører - gjør du klar formen du ønsker å ha kaken i. Den kan lages i springform, men også lages som en stor kokosbolle i en dyp skål. Dekk bunnen av formen med kokosmasse i et tynt lag.
- Hell den hvite kokosmassen over formen og bre den ut. Sett til kjøling til den stivner
- Smelt kokesjokolade sammen med litt delfiafett over vannbad. Hell sjokoladen over den stive kokosbollekaka i et tynt lag. Settes kaldt igjen.
Da kan kokosbollekaka nytes. Om du dekker den godt til med plast - kan den stå et par dager i kjøleskap, så denne kan fint lages dagen i forveien.
Bildegalleri:
Kokosbollekake er en sikker vinner blant store og små – og veldig enkel å lage. Den er også glutenfri. Et godt alternativ når du vil ha en pause fra småkaker i juledagene.
Husker godt denne fra alle barnebursdagene dine;) Nam, nam!
Hehe, en klassiker fra barndommen – som fortsatt er like god 🙂 Koselig at du husker det, Anne Marit 🙂
Super bra oppskrift! Likte bedre denne enn forrige??