- Mengde: 12 lefser
- Tilberedningstid: 30 minutter
- Koking/steking: 0day 0 h 3 min
Denne oppskriften på lefsen Kling, også kalt Telemarkskling, har jeg hentet fra NRK Fjernsynskjøkkenets julespesial fra Morgedal i 1994. En klassisk lefse fra Telemark - som er enkel å lage. Det kan være både hyggelig og en fordel å være to, når lefsene skal kjevles og stekes på takke.
Ingredienser:
Slik gjør du det:
- Kok opp helmelk og smør i en kjele - og tilsett melet. Røres lett sammen.
2. Ha deigen over på arbeidsbenken som er godt dekket med hvetemel - og kna deigen sammen mens den fortsatt er varm.
3. Deigen holder til ca 12 lefser - ta ut ett emne av gangen og la resten av deigen holde seg varm under et kjøkkenhåndkle.
4. Klapp emnet flatt og rundt før du kjevler den til en lefse. Husk å bruke godt med mel både under og over emnet når du kjevler - slik at den ikke fester seg på bakebordet.
5. Kjevle lefsen tynt - og stek på steketakke. Det heter at kling nesten skal stekes i luften - så snu ofte til den er lett gylden.
6. Legg ferdig stekte lefser til tørk under et kjøkkenhåndkle. De kan oppbevares lenge når de er tørket, kun dekket med et klede/kjøkkenhåndkle.
7. Når lefsene skal gjøres klar til servering, sprayer du den tørkede lefsen lett med vann fra en sprayflaske, slik at den blir myk.
8. Smør lefsene med mykt, romtemperert smør, sukker og kanel.
9. Brett lefsen mot midten - se bilde. Klipp til passelige serveringsbiter.
Nyt 🙂
Om Kling fra Telemark:
Denne oppskriften på lefsen Kling, også kalt Telemarkskling, har jeg hentet fra NRK Fjernsynskjøkkenets julespesial fra Morgedal i 1994. Dette er en klassisk lefse fra Telemark – som er enkel å lage. Det kan være en fordel å være to når lefsene skal kjevles og stekes på takke. Hyggelig og tradisjonsrik førjulssyssel på kjøkkenet.