
- Mengde: 8 porsjoner
- Tilberedningstid: 30 minutter
- Koking/steking: 2 minutter
Hjemmelaget karamellpudding smaker nydelig som dessert etter julemat. Rik på egg og karamell - og nydelig smak får du dersom du følger denne oppskriften. Karamellpuddingen må lages dagen før den skal serveres. Oppskriften er hentet fra Matprat.
Ingredienser:
- Sukker til karamell - 2 dl
- Helmelk - 6 dl
- Kremfløte - 3 dl
- Sukker - 5 ss
- Vaniljestang - 1 stk
- Egg - 8 stk
Slik gjør du det:
- Smelt sukker til karamell på lav varme i en kjele. Ikke rør i sukkeret før alt er smeltet, ellers kan det fort krystallisere seg. Pass på at det er veldig varmt! Hell karamellen i en brødform eller det du skal servere puddingen i. Bruk grytekluter - og få karamellen litt opp på kanten av formen, samt i hele bunnen.
- Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Jeg bruker litt av sukkeret til å blande ut vaniljefrøene slik at de ikke blir klumpete. Ha frøene og vaniljestengene sammen med melk, fløte og sukker i en kjele. Kok opp blandingen og avkjøl den litt.
- Pisk eggene lett sammen i en bolle (for hånd - ikke bruk kjøkkenmaskin, det gir for mye luft i eggene). Spe med melkeblandingen som nå er lett avkjølt. La blandingen stå noen minutter for å få ut eventuelle luftbobler.
- Sil blandingen over i formen.
- Sett formen i en langpanne - og hell på kokende vann slik at det dekker 1/3 opp på formen.
- Sett den inn nederst i en forvarmet ovn på 120 grader. Stek karamellpuddingen i ca 2 timer - til den er stiv.
- Bruk baksiden av en fuktet skje for å teste om puddingen er ferdig. Den skal være fast, men gi litt etter.
- Sett karamellpuddingen til avkjøling - og oppbevar i kjøleskap til neste dag.
- Velt karamellpuddingen over på serveringsfatet - om du vil kan du dyppe hele formen raskt i varmt vann i vaskekummen - slik at karamellen slipper lettere fra formen.
- Serveres som den er - eller sammen med litt kremfløte med karamellsaus.
Hjemmelaget karamellpudding smaker nydelig som dessert etter julemat. Rik på egg og karamell – og nydelig smak får du dersom du følger denne oppskriften. Karamellpuddingen må lages dagen før den skal serveres.