- Tilberedningstid: 10 minutter
- Koking/steking: 0day 0 h 15 min
Fem ingredienser i gryta - kok opp under omrøring. Lettere går det ikke an å lage myke karameller, og disse smaker himmelsk.
Ingredienser:
- Søtet kondensert melk - 1 boks, ca 400 gram
- Meierismør - 100 gram
- Brunt sukker - 200 gram
- Lys sirup - 4 ss
- Vaniljestang - 1 stk
Slik gjør du det:
- Gjør klar en form som du kler med bakepapir, ca 15 x 20 cm. Smør bakepapiret med litt olje uten smak (feks soyaolje) slik at karamellen slipper lett fra papiret når den er ferdig.
- Ha kondensert melk (obs! det må være en søtet melk, Vikingmelk funker ikke), smør, brunt sukker og sirup i en teflonbelagt gryte.
- Snitt opp vaniljestangen, skrap ut frøene og tilsett vaniljefrøene i gryta.
- Kok opp blandingen på middels varme under jevnlig omrøring. Det tar noen minutter før massen koker, bare vær tålmodig. Når karamellen koker, skal den småkoke mens du rører hele tiden i 10 - 12 minutter.
- Ha karamellmassen over i den smurte formen, avkjøl i romtemperatur, dekk til formen og sett den i kjøleskap - gjerne over natten.
- Ta den ferdige karamellen ut av formen, skjær i biter og pakk inn i matpapir eller plastfolie. Oppbevar karamellen kjølig.
Allergener
Verdens letteste og beste karameller. Fem ingredienser i gryta – kok opp under omrøring. Lettere går det ikke an å lage myke karameller, og disse smaker himmelsk.