- Mengde: 40 stk
- Tilberedningstid: 30 minutter
- Koking/steking: 12-15 minutter
Denne oppskriften gir seige kanelkjeks, eller kanelcookies som du også kan kalle dem. Kakene har nydelig smak av kanel - perfekt for jula.
Ingredienser:
- Meierismør - 200 g
- Sukker - 1 dl
- Brunt sukker - 2 dl
- Lys sirup - 1 dl
- Egg - 2 stk
- Natron - 1 ts
- Vaniljesukker - 2 ts
- Kanel - 5 ts
- Hvetemel - 6 dl
Slik gjør du det:
- Visp romtemperert smør sammen med brunt sukker, vanlig sukker og lys sirup.
- Tilsett egg under omrøring og visp til luftig smørdeig.
- Sikt i det tørre og visp til luftig deig.
- Sett små kaker på bakepapirkledt stekebrett - bruk to skjeer. Ha litt avstand mellom kakene, de blir litt større under steking.
- Stek kakene midt i ovnen på 175 grader i 12-15 minutter. Om du ønsker det, kan du de siste to minuttene av steketiden klemme kakene flate med en gaffel.
- Avkjøl kakene på rist, oppbevar dem i tett kakeboks.
- Nyt seige kanelkaker.
Denne oppskriften gir seige kanelkjeks, eller kanelcookies som du også kan kalle dem. Kakene har nydelig smak av kanel – perfekt for jula. Oppskriften er hentet fra Det søte liv.