
- Tilberedningstid: 30 minutter
- Koking/steking: 15 minutter
Kanel hører jula til - og disse cookiene smaker himmelsk. Her har jeg stekt cookies av halve deigen - resten fryser jeg ned slik at jeg kan ta opp deigen og servere nystekte cookies om jeg venter gjester.
Ingredienser:
- Meierismør - 250 gram
- Sukker - 250 gram
- Salt - 1 knivspiss
- Egg - 2 stk
- Hvetemel - 250 gram
- Bakepulver - 1 ts
- Kanel - 2 ts
- Grovhakkede mandler - 200 gram
Slik gjør du det:
- Rør romtemperert smør, sukker og salt luftig.
- Tilsett eggene under omrøring, ett og ett.
- Bland siktet mel, bakepulver, kanel og hakkede mandler og bland det inn i den luftige deigen. Her har jeg valgt å også tilsette hakket sjokolade, men det kan sløyfes om du ønsker en mer ren kanelsmak på kakene.
- Sett deigen med i små kaker på bakeplata, sett dem med god avstand da de flyter mye ut. Trykk dem en anelse flate før steking.
- Stekes på 175 grader i 15 - 18 minutter.
- Avkjøles på rist. Oppbevares i tett boks.
Kanel og mandler kan byttes ut med ingefær og hasselnøtt -her er mulighetene mange. Her har jeg valgt å fryse ned halvparten av deigen, da ruller du deigen sammen til en pølse i bakepapiret - dekker med plast og fryser ned. Når du så ønsker å steke resten av deigen, tas den opp av frys, skjæres i skiver som stekes når de er tint. Deigen er også super som vertinnegave.
Kanel hører jula til – og kanelcookies smaker himmelsk. Jeg steker ofte bare halve deigen. Resten fryser jeg ned slik at jeg kan ta opp deigen og servere nystekte cookies.