- Koking/steking: 30 minutter
Kålrotstappe er klassisk tilbehør til julens pinnekjøtt - jeg lager en variant hvor det også er gulrøtter med - gir en frisk smak og fin farge.
Ingredienser:
- Kålrot - 1 kilo
- Gulrøtter - 5 stk
- Vann - 1 liter
- Salt og pepper
- Kraft fra pinnekjøtt
- Meierismør
- Fløte
Slik gjør du det:
- Rens og del kålrot og gulrot i skiver
- Kokes møre i lettsaltet vann
- Hell av kokevannet og mos grønnsakene - her kan du bruke håndmakt eller en stavmikser
- Smak til med pepper, salt og meierismør. Jeg liker også å tilsette til revet muskatnøtt. Ønsker du en midlere smak, kan du tilsette litt fløte. Mange liker også litt smak fra kraften pinnekjøttet er dampet i.
Kålrotstappe er klassisk tilbehør til julens pinnekjøttmåltider – jeg lager en variant hvor det også er gulrøtter med – gir en frisk smak og fin farge.