
- Tilberedningstid: 15 minutter
Mange kjøper ferdig waldorfsalat, men har du først smakt hjemmelaget - er det ingen vei tilbake. Dette er nydelig tilbehør til kalkun eller kald juleskinke - og til julefrokosten.
Ingredienser:
- Epler - 3 stk
- Stangselleri - 3 stilker
- Ananas i lake - 1 boks
- Valnøtter - 50 gram
- Blå druer - 200 gram
- Sitron - 1 stk
- Stivpisket kremfløte - 1,5 dl
- Majones - 1,5 dl
Slik gjør du det:
- Skjær epler i terninger og dynk i sitronsaft underveis for å unngå at de blir brune. Stangselleri og ananas skjæres i biter.
- Bland sammen pisket kremfløte og majones.
- Blant frukten med kremen - og tilsett valnøtter og blå druer (som er kuttet i to)
- Smak til med sitron og ananassaft.
- Pynt med valnøtter og blå druer - og servér!
Allergener
Waldorfsalat er nydelig tilbehør til kalkun og juleskinke og en selvskreven gjest til julefrokosten. Har du først smakt hjemmelaget, er det ingen vei tilbake. Se hvordan du lager den gode waldorfsalaten her.