- Mengde: 60 kjeks
- Tilberedningstid: 30 minutter
- Koking/steking: 7 minutter
Ingefærcookies/ingefærkjeks er nydelige julekaker med fersk ingefær og sjokolade, som gir en nydelig smak. Oppskriften gir omlag 60 ingefærcookies.
Ingredienser:
- Meierismør - 250 gram
- Brunt sukker - 500 gram
- Egg - 4 stk
- Fersk ingefær - 50 gram
- Hvetemel - 600 gram
- Bakepulver - 1 ts
- Mørk sjokolade - 200 gram
Slik gjør du det:
- Rør romtemperert smør og sukker til luftig smørkrem. Har du glemt å ta ut smøret fra kjøleskapet før baking, kan du dele det i små terninger - da oppnår det romtemperatur mye raskere.
- Tilsett egg, et av gangen mens maskinen rører.
- Skrell av skallet på ingefærrota - bruk gjerne baksiden av en skje for å ta bort skallet enkelt. Riv ingefærroten på et rivjern og tilsett i deigen under omrøring.
- Rør godt og tilsett hvetemel, bakepulver og hakket sjokolade. Bland deigen godt sammen.
- Varm ovnen til 200 grader. Finn fram stekebrett - oppskriften gir ca 60 ingefærcookies.
- Sett deigen på brett med to skjeer - eller fyll massen på en sprøytepose. Jeg foretrekker det siste, da det gir mer jevn størrelse på kakene. Ha litt avstand mellom kakene, da de flyter litt ut under steking.
- Stek på 200 grader i 7 minutter til lys gyldne.
- Avkjøl på rist. Ingefærcookiene oppbevares i tett boks. Nyt!
Ingefærcookies/ingefærkjeks er nydelige julekaker med fersk ingefær og sjokolade, som gir en nydelig smak. Oppskriften gir omlag 60 ingefærcookies.
På juleblogg finner du også oppskrift på andre cookies som Mågelort, Cookies, Kanelcookies og Lakris-cookies.