- Tilberedningstid: 30 minutter
Finnes det noe bedre enn hjemmelaget marsipan? Her har jeg brukt en kilo skåldede mandler og en kilo melis - som blir to kilo nydelig hjemmelaget marsipan. Denne bruker jeg til mange av konfektene på denne bloggen. Men det er ingen problem å redusere mengden, feks halv porsjon eller 1/4.
Bruker alltid skåldede mandler når jeg lager marsipan. Du skålder mandler ved å helle kokende vann over mandler - vente et par minutter - og "poppe" dem ut av skallet. Vær tålmodig, det tar tid å skålde 1 kg mandler. Husk å la dem tørke godt - gjerne noen dager - før du kverner dem til mandelmel.
Ingredienser:
- Skåldede mandler - 1 kg
- Melis - 1 kg
- Eggehviter - 4 stk
Slik gjør du det:
1. Mal mandler i mandelkvern til det blir mandelmel. Dersom du liker grovere marsipan, kan du hakke mandlene i blender/foodprosessor, som jeg har gjort her. Med 1 kg mandler kverner jeg 1/4 av gangen.
2. Bland malte mandler og siktet melis sammen.
3. Tilsett en eggehvite av gangen og elt sammen marsipanmassen. Om massen blir for tørr kan det tilsettes noe mer eggehvite. Jeg bruker kjøkkenmaskin, men det kan også gjøres for hånd. Deler mandelmassen i 2 deler for at maskinen ikke skal kjøre seg for varm.
4. Dekk med plast og sett kaldt til du skal trille kuler eller bruke marsipanen som base for andre konfekter. Den kan oppbevares i kjøleskap i flere uker. Trill til kuler eller pølser - og dypp i smeltet sjokolade.
Finnes det noe bedre enn hjemmelaget marsipan? Lager alltid en stor porsjon, som base for mange forskjellige julekonfekter.
Har du dårlig tid? Da kan du forsøke oppskriften på denne raske marsipanen.