Denne oppskriften på Hardangerlefser har jeg funnet i mammas gamle kokebok - og lefsene er der kalt for Normas lefser. Hardangerlefsene stekes på takke og serveres gjerne lunkne med litt smør og sukker på.
Når mamma stekte Hardangerlefser kom duften av jul i huset. Det er ikke mange oppskrifter fra barndommen som bringer like gode minner fra mammas kjøkken. Her finner du oppskriften steg for steg - lykke til!
Ingredienser:
- Kulturmelk - 1 liter
- Smeltet smør - 500 gram
- Sukker - 1 kilo
- Natron - 1 ss
- Hvetemel - 2,5 kilo
- Egg - 6 stk
Slik gjør du det:
- Bland sammen kulturmelk, sukker, egg og natron.
- Ha i smeltet smør og hvetemel og bland lett sammen. La deigen stå litt til heving.
- Del deigen i 4 emner - og kjevle ut et emne av gangen, ca 0,5 cm tykk.
- Trykk ut små lefser ved hjelp av for eksempel et plastlokk.
- Stek lefsene på takke på middels varme. Når lefsen har fått en pen lysebrun farge, snur du den og steker videre til den er gylden og fin på begge sider.
- Avkjøl lefsene på rist. Lefsene bevares best i fryser og kan tas opp like før servering og smøres med smør og sukker.
Om oppskriften:
Denne oppskriften på Hardangerlefser har jeg funnet i mammas gamle kokebok – og der er disse Hardangerlefsene kalt for Normas lefser. Lefsene stekes på takke og serveres gjerne lunkne med litt smør og sukker på.
Se mine andre oppskrifter på lefser her.