- Koking/steking: 60 minutter
Denne oppskriften sikrer deg en saftig gulrotkake, som blir bedre og bedre dag for dag. Gulrøttene gjør kaken saftig - og den kan stå flere dager i kjøleskapet - om den ikke blir spist opp med en gang 😊.
Ingredienser:
- Egg - 4 stk
- Sukker - 3 dl
- Hvetemel - 3 dl
- Natron - 2 ts
- Kanel - 2 ts
- Salt - 1 ts
- Vaniljesukker - 1 ts
- Rapsolje - 1,5 dl
- Revet gulrot - 5 dl
- Kremostfyll:
- Kremost naturell - 2 pakker av 100 gram
- Meierismør - 100 gram
- Melis - 250 gram
- Vaniljesukker - 1 ts
Slik gjør du det:
Kakebunnen:
- Visp egg og sukker til eggedosis
- Sikt de tørre ingrediensene og rør lett inn i eggedosisen.
- Tilsett smaksfri olje (jeg bruker rapsolje, men soyaolje går like fint) og revne gulrøtter.
- Hell deigen i smurt kakeform og stek på 180 grader i omtrent 1 time. Følg litt med det siste kvarteret, kaken kan noen ganger være klar etter 50 minutter.
- Avkjøl.
Kremostfyll:
- Pisk sammen romtemperert smør og kremost.
- Sikt i melis og vaniljesukker.
- Vent til kakebunnen er helt avkjølt før du smører på kremosten.
- Nyt 🥰.
Denne oppskriften sikrer deg en saftig gulrotkake, som blir bedre og bedre dag for dag. Gulrøttene gjør kaken saftig – og den kan stå flere dager i kjøleskapet – om den ikke blir spist opp med en gang.