Hva er vel bedre enn et nystekt grytebrød til frokostene gjennom juledagene? Denne oppskriften gir fint brød, men du kan fint forsøke deg fram med varianter av grovere mel.
Ingredienser:
Slik gjør du det:
- Bland ingrediensene sammen - og sett til heving under et klede over natta (12 - 16 timer).
- Hell deigen på et bakepapir dekket med godt med mel, og brett brødet mot midten.
- Sett til heving på benken - dekket av en bakebolle - til etterheving i ca 90 minutter.
- Varm en jerngryte i ovnen.
- Velt deigen over i varm gryte (gryta kan gjerne dekkes med litt mel i bunnen for lettere å løsne etter steking).
- Stek brødet i jerngryte med lokk på ovnens fulle varme (jeg bruker 290 grader) i 30 minutter.
- Ta av lokket og senk ovntemperaturen til 225 grader.
- Stek brødet uten lokk i 15 minutter.
Hva er vel bedre enn et nystekt grytebrød til frokostene gjennom juledagene? Denne oppskriften gir fint brød, men du kan fint forsøke deg fram med varianter av grovere mel.
Hei, Randi! Hvor mange liter rommer gryten du bruker til denne oppskriften? Har just kjøpt meg ny jerngryte på 4 liter… Gleder meg til brødbaking:)
Hei Anne Marit 🙂 Jeg bruker jerngryte på 4 liter – så det skal passe bra! Gøy at du tok turen innom siden min – og lykke til med brødbakst 🙂 Klem Randi
Hei du🌲
Prøver krumkakeoppskriften nå:)
Har du variert meltypene i
grytebrødet , tips?
NinaMF
Så gøy at du tester oppskriftene 🙂 Har brukt flere meltyper i grytebrødet, blant annet sammalt hvete og rug. Veldig godt begge deler 🙂 Og nøtter – nydelig å tilsette en neve valnøtter om du liker det. Lykke til 🙂 Hilsen Randi