Oppskriften på hjemmelaget fudge med vanilje har jeg hentet fra krem.no. God og enkel oppskrift, men du må smøre deg med tålmodighet mens karamellmassen koker. Anbefaler å bruke et digitalt termometer slik at du kan følge med - karamellen skal bli 115 grader før du avkjøler massen. For å få den fine fudgen pisker du karamellen etter koking.
Ingredienser:
- Kremfløte - 3 dl
- Sukker - 450 g
- Meierismør - 50 g
- Melk - 1,5 dl
- Vaniljeekstrakt/frø fra vaniljestang - 4 ts
- Glukose - 50 g
Slik gjør du det:
- Gjør klar en form med bakepapir - ca 20 x 20 cm.
- Bland alle ingrediensene sammen i en tykkbunnet gryte. Kok opp under omrøring.
- La massen koke til den når 115 grader. Her anbefaler jeg et digitalt termometer, men om du ikke har dette, kan du teste når massen er klar ved å ta en liten kule av karamellen i kaldt vann og se om du får formet en kule. Smør deg med tålmodighet her - det tok 40 minutter med koking før jeg nådde 115 grader, men det avhenger av hvor bred gryta du bruker er.
- Når massen har nådd 115 grader, tar du gryta av plata og avkjøler den et lite minutt. Bruk en visp om gryta di tåler metall - eller gjør som meg og hell massen over i kjøkkenmaskinen. Kjør fudgen i maskin til massen blir luftig og fast.
- Hell fudgen over i formen kledd med bakepapir - glatt den ut og sett til avkjøling.
- Skjær fudgen i biter når den er blitt stiv, bruk en skarp kniv for å få fine biter. Fudgen oppbevares kjølig og i tett boks. Det kan fort danne seg sukkerkrystaller om de ikke står i tett boks.
- God fornøyelse 🙂
Oppskriften på hjemmelaget fudge med vanilje har jeg hentet fra krem.no. God og enkel oppskrift, men du må smøre deg med tålmodighet mens karamellmassen koker. Sjekk oppskriften steg for steg her på juleblogg.no.
Ønsker du heller å lage vanlige karameller, finner du en veldig god oppskrift her.