- Mengde: 30 stk
- Tilberedningstid: 60 minutter
- Koking/steking: 20 minutter
Er du glad i kaffe og nøtter er disse en fulltreffer. Har fått oppskriften av min gode venninne og flinkeste barista, Tina.
Ingredienser:
- Hasselnøtter - 2,5 dl
- Sukker - 2 ss
- Smør - 1,2 dl
- Melis - 2 ss
- Vaniljeekstrakt - 1 ts
- Espressopulver - 1 ss
- Hvetemel - 2,4 dl
Slik gjør du det:
- Rist nøttene i ovn i 15-20 minutter, avkjøles lett og gnis i et kjøkkenhåndkle slik at det meste av skallet går av.
- Kjør deretter nøttene og 1 ss av sukkeret i en blender.
- Deretter blander du alt i en foodprosessor. Deigen blir noe smuldrete, men klapp den sammen.
- Lag små kuler (ca 30 stk) og sett på brett. De flyter ikke ut, så de kan stå tett.
- Stekes på 160 grader varmluft i 15-20 minutter.
- Med en gang de kommer ut av ovnen rulles kulene i en blanding av 2,4 dl melis og 1 ts espressopulver.
- Rulles på nytt i melisblandingen når de er avkjølt.
Er du glad i kaffe og nøtter er espressokuler en fulltreffer. Smakfulle småkaker som kanskje kan bidra til litt fornyelse på kakebordet i jula?