Eplekake av norske høstepler er noe av det beste jeg kan tenke meg. Sammen med litt vaniljeis eller pisket krem pynter denne opp ethvert kakebord. Jeg bruker samme oppskrift til sommerens rabarbrakaker - da bytter jeg bare ut eplene med rabarbrabiter.
Ingredienser:
- Hvetemel - 150 gram
- Sukker - 150 gram
- Meierismør - 150 gram
- Bakepulver - 1 ts
- Egg - 2 stk
- Epler - 3 stk
- Perlesukker - 2 ss
- Kanel - 1 ss
- Hakkede mandler - 2 ss
Slik gjør du det:
- Sett stekeovnen på 180 grader.
- Gjør klar en springform på 24 cm, dekk bunnen med bakepapir eller smør bunnen av formen godt med litt smør og mel.
- Bland mel, sukker og bakepulver i en bolle.
- Del smøret i terninger som du smuldrer i det tørre.
- Pisk eggene inn i røra.
- Hell deigen i kakeformen.
- Rens og skrell eplene og del i store båter, stikk eplene ned i deigen - lag gjerne mønster.
- Dryss perlesukker, mandler og kanel over kaken.
- Stekes i nedre del av ovnen i ca 40 minutter.
- Avkjøl kaken noen minutter før den tas ut av formen.
- Kaka serveres lun - den er god som den er, men kan også serveres med vaniljeis eller pisket krem. Nyt 🙂
Eplekake av norske syrlige høstepler er noe av det beste jeg kan tenke meg. Sammen med litt vaniljeis eller pisket krem pynter denne opp et hvert kakebord. Jeg bruker samme oppskrift til sommerens rabarbrakaker – da bytter jeg bare ut eplene med rabarbrabiter.