- Tilberedningstid: 60 minutter
- Koking/steking: 10-15 minutter
Denne oppskriften er ideell for deg som vil være effektiv i en travel førjulstid - ut fra samme grunndeig får du fire kakeslag klar til jula. Grunndeigen står oppført under ingrendienser, mens resten av ingrediensene til de fire kakeslagene står beskrevet under hvert enkelt oppskrift under.
Ingredienser:
- Hvetemel - 500 gram
- Smør - 350 gram
- Sukker - 250 gram
- Bakepulver - 1 ts
- Kaldt vann - 2-3 ss
Slik gjør du det:
GRUNNDEIG:
- Smuldre sammen smør og hvetemel.
- Tilsett sukker, bakepulver og vann - og kjør deigen til alle ingrediensene er samlet.
- Sett deigen kaldt.
- Mens du venter på at deigen skal bli kald, kan du forberede ingrediensene til de 4 kakeslagene.
- Ta deigen ut av kjøleskap og del i 4 deler. Begynn med den ene delen - og da kan du med fordel oppbevare resten av deigen i kjøleskap til du er klar til del 2.
- Form kaker etter oppskriftene under - kranser, finske pinner, sjokoladetopper og tyske skiver - og stek dem på 180 grader i ca 10 minutter - til kakene er lyse gyldne.
- Avkjøles og oppbevares i tett kakeboks.
1. VANILJEKRANSER
- Tilsett litt vaniljesukker i deigen, trill deigen til lillefingertykke pølser (jeg bruker en pappbit på 8 cm for å få lik størrelse på kakene).
- Form dem som små kranser, pensle dem med litt vann og dypp i perlesukker.
- Sett forsiktig på stekebrett og stek i 10 minutter til lys gyldne.
2. FINSKE PINNER
- Tilsett revet sitronskall i deigen (husk å vaske sitronen godt før du bruker den).
- Trill deigen til 8 cm lillefingertykke pølser, trykk dem litt flate.
- Pensle med vann og dypp dem i mandelflak.
- Sett på brett og stekes i 10 - 15 minutter - avhengig av tykkelse.
3. SJOKOLADETOPPER
- Tilsett grovt revet kokesjokolade (på bildene rev jeg sjokoladen fint, og da ble kakene helt mørke).
- Rull deigen til små kuler og legg dem på stekebrett.
- Trykk kulene flate med baksiden av en gaffel.
- Stekes i 10 - 12 minutter.
4. TYSKE SKIVER
- Rull deigen til en tykk pølse, pakk i plastfolie og legg den i kjøleskap for avkjøling.
- Skjær pølsedeigen i skiver.
- Legg skivene på stekebrett og pensle med vann.
- Strø på perlesukker og hakkede mandler før steking (10 minutter).
En deig – fire julekaker. Med denne oppskriften får du tyske skiver, vaniljekranser, sjokoladetopper og finske pinner fra samme grunndeig. Perfekt for en travel førjulstid – hvor du kan fylle kakeboksen med fire slag på kort tid.
Imponert, nå fikk jeg lyst til å bake??
Så koselig, Monica, denne er kjapp, enkel og god ? God klem