Delfiakake har sjokolade og delfiafett som hovedingredienser - og kan fylles med favorittene du liker aller best. I denne har jeg brukt marsipan, søte kjeks og geletopper.
Ingredienser:
- Kokesjokolade - 250 gram
- Sterk kaffe - 4 ss
- Delfiafett - 1 pakke
- Egg - 2 stk
- Sukker - 2 ss
- Søt kjeks - ca 1/4 pakke
- Marsipan - 100 gram
- Geletopper - 1 pose
Slik gjør du det:
- Kle en form med aluminiumsfolie. Jeg bruker en brødform, men en smal ildfast form fungerer også fint.
- Smelt delfiafettet ved svak varme og avkjøl.
- Smelt sjokoladen i kaffen ved svak varme.
- Visp eggedosis av egg og sukker, tilsett sjokoladen og visp godt sammen.
- Tilsett avkjølt delfiafett, litt etter litt, under omrøring. Visp røren godt sammen til den er jevn og fin.
- Legg røren lagvis i formen, begynn med sjokolade, og legg i kjeks, marsipan og geletopper lag etter lag. Jeg bruker Pers kjeks, geletopper og marsipan, og har tidligere også brukt lakrisbåter. Legg i mye fyll, jeg brukte litt for lite denne gangen - og det synes på resultatet - det blir veldig mye sjokolademasse.
- Sett kaken til avkjøling slik at den stivner før servering. Delfiakaken oppbevares kaldt.
Om oppskriften:
Delfiakake har sjokolade og delfiafett som hovedingredienser – og kan fylles med favorittene du liker aller best. I denne har jeg brukt marsipan, søte kjeks og geletopper.
Sjekk gjerne andre oppskrifter på konfekt med delfia her.