
- Tilberedningstid: 15 minutter
- Koking/steking: 3h 00 min
Hjemmelaget iskake imponerer, men er faktisk ganske enkelt å lage. Du trenger ingen ismaskin, om du følger oppskriften får du en nydelig is over sprø marengsbunn. Må oppbevares på frysen fram til 15 - 20 minutter før servering.
Ingredienser:
- Eggehviter - 3 stk
- Melis eller sukker - 2 d
- Fyll:
- Kremfløte - 3 dl
- Melis eller sukker - 120 gram
- Eggeplommer - 3 stk
- Sterk kaffe/espresso - 0,5 dl
- Daimsjokolade - 150 gram
Slik gjør du det:
Marengsbunnen:
- Bruk romtempererte egg. Pisk eggehviter og sukker (eller melis) sammen til en hvit, luftig marengs.
- Helles i kakeform kledt med bakepapir.
- Stekes på 100 grader i 3 timer for sprø bunn. Kan, om du har dårlig tid, stekes på noe høyere varme og kortere steketid.
Isen:
- Pisk sammen kremfløte og sukker til fast krem (obs - pass på at den ikke blir for stiv/til smør). Tilsett eggeplommene under pisking.
- Rør inn avkjølt kaffe (gjerne sterk kaffe som espresso) i iskremen sammen med hakket daimsjokolade. Hold igjen litt daimbiter til pynt.
- Hell iskremen over avkjølt marengsbunn - pynt med resten av daimsjokoladen og sett den i frysen.
- Iskaka tas opp fra frysen omtrent 15 - 20 minutter før servering.
Hjemmelaget daimiskake imponerer, men er faktisk ganske enkelt å lage. Du trenger ingen ismaskin for å lage verdens beste iskake 😊